Sony Xperia SP - Преглед на иконите за статус и известувања

background image

Преглед на иконите за статус и известувања

Икони за статус

Следниве икони за статус може да се појават на екранот:

Јачина на сигнал

Нема сигнал

Роаминг

GPRS е достапен

EDGE е достапен

LTE е достапен

NFC е активиран

3G е достапен

Испраќање и преземање на податоци со GPRS

Испраќање и преземање на податоци EDGE

Испраќање и преземање на податоци со 3G

Достапна е мрежа

Испраќање и преземање на податоци

STAMINA-режимот е активиран

Статус на батеријата

Батеријата се полни

GPS е активиран

Авионскиот режим е активиран

Функцијата Bluetooth® е активирана

SIM-картичката не е вметната

Звукот на микрофонот е исклучен

Спикерфонот е вклучен

Бесшумен режим

Режим на вибрирање

Поставен е аларм

Синхронизацијата е во тек

Проблем со пријавување или со синхронизација

Вклучена е конекција Wi-Fi® и достапни се безжични мрежи

Во зависност од обезбедувачот на услуги, мрежата и/или регионот, функциите или
услугите претставени со некои икони во оваа листа може да не се достапни.

118

Ова е Интернет верзија на ова издание. © Испечатете го само за приватна употреба.

background image

Икони за известување

Следниве икони за известување може да се појават на екранот:

Нова порака по е-пошта

Нова текстуална порака или мултимедијална порака

Нова гласовна пошта

Претстоен календарски настан

Песната се репродуцира

Уредот е поврзан со компјутер преку USB-кабел

Порака за предупредување

Порака за грешка

Пропуштен повик

Повик во тек

Повик на чекање

Вклучено е препраќањето на повици

Достапни се ажурирања на софтверот

Преземање податоци

Префрлање податоци

Повеќе (не прикажани) известувања